Page 1 211632_DPZ_Stadskrant_Nr.1_v3.pdf Full Version
							
                                    Stadskrant
        19 januari 2022, nummer 1
Hulp bijij (dreigend)
baanverlies
2
Een buurttuin waar je je thuis voelt
4
Vrijijwilligers actief bijij aanpak corona 5
Week van de
Digitale Ethiek
8
Contact 2 Ombudsman 3 Den Haag tegen Corona 5 Gemeenteraad 6 Schone energie in een groene stad 7 Agenda 8
stadskrant.denhaag.nl
      Paarden helpen mee bijij het beheer van de Haagse bossen. Bijijvoorbeeld bijij het wegslepen van boomstammen.
jurriaan brobbel
Bosbeheer Scheveningse Bosjes
Vorige week is de gemeente begonnen met bosbeheer in de Scheveningse Bosjes. Daarmee wordt het bos gezonder en mooier en komt er meer variatie in planten, bomen, vogels en insecten.
■ ■  In de Scheveningse Bosjes staan veel jonge esdoorns. Deze bomen groeien heel snel en dreigen daar-
Renovatie Utrechtsebaan
■  De renovatie van de Utrechtse- baan is nu echt begonnen. De weg is tot en met mei afgesloten voor het verkeer richting Prins Claus- plein. Het verkeer stad in kan in die periode wel gebruik blijijven maken van de weg. De werkzaam- heden vinden plaats op het weggedeelte tussen de kruising met de Zuid-Hollandlaan (S101) en de toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’.
Meer informatie?
denhaag.nl/utrechtsebaan
door andere boomsoorten te ver- dringen. Door een deel daarvan weg te halen, ontstaat er meer ruimte voor andere struiken en bomen. Zo krijijgen oude eiken en andere mooie oude bomen meer ruimte en licht om gezond te blijijven. Op de plekken van de esdoorns komen weer nieuwe bomen en struiken.
Met bosbeheer wordt ook voorko- men dat de mooie open plekken in
de Scheveningse Bosjes overwoe- kerd raken. Op die plekken is meer licht en daardoor groeien er ver- schillende struiken, kruiden en bloemen waar wilde bijijen, vlinders en andere insecten op afkfkomen. En dat is weer goed voor de vogels. Daarom wordt de bosrand rond die plekken teruggedrongen. Daarna komen er verschillende soorten struiken terug.
In de loop van de tijijd zijijn veel on- offiffifficiëële paadjes in het bos ontstaan. Een aantal paadjes wordt afgeslo- ten met natuurlijijke hekjes gemaakt van takken. Zo krijijgt de natuur de ruimte om zich te herstellen en krijij- gen vogels en andere dieren rust.
Meer informatie?
hethaagsegroen.nl
DenHaag.nl uitgelicht
     Help mee tijijdens de gemeenteraadsverkiezing
■ ■ De gemeenteraadsverkiezing is op woensdag 16 maart 2022. Een aantal stembureaus is ook open op 14 en 15 maart. Wilt u meehelpen op een stembureau? Meldt u dan aan.
De gemeente zoekt vooral mensen die stemmen tellen en reserve stembureauleden. Als reservelid wordt u vóóóór de verkiezing ingedeeld op een stembureau als er een plek vrijij komt. Komt er vooraf geen plek vrijij, dan bent u op verkiezingsdag beschikbaar om
ingezet te worden op een stembu- reau in de buurt.
Natuurlijijk wordt er tijijdens de verkiezing rekening gehouden met de coronamaatregelen. Zo kunt u op alle stembureaus in Den Haag een veilige afstand houden, worden alle stembureaus goed geventileerd en zijijn er bescher- mingsmiddelen, zoals kuchscher- men, handgel en mondkapjes.
Meer informatie?
stembureauledenindenhaag.nl
 Sneeuw of ijijzel?
Inwoners kunnen gratis strooizout afhfhalen. Kijijk voor locaties en strooiroutes op denhaag.nl/gladheid.
Actuele informatie over
corona in Den Haag?
 Kijijk op denhaag.nl/corona