Page 22 Handboek-Kavels-en-Klushuizen.pdf Full Version
							
                                plaatsgevonden. De uitzetting dient u aan te vragen bij de afdeling Geo-informatie van de gemeente. De hoekpunten worden eenmalig uitgezet met grensbuizen en/of piketpaaltjes. Bij de overdracht ter plaatse krijgt de uitvoerder van de landmeter een situatietekening met maatvoering en een ontvangstformulier (één voor de aannemer, één voor de opdrachtgever). Na de uitzetting van de kavel wordt van u verwacht de merktekens in stand te houden. De eerste maal dat uw woning wordt uitgezet betaalt u hiervoor geen kosten. Indien u later opnieuw uw kavel of woning wilt laten uitzetten/inmeten, dan worden hiervoor wel kosten in rekening gebracht.
Graafwerkzaamheden
In principe wordt de kavel bouwrijp, zonder kabels en leidingen, geleverd. Desondanks adviseren wij u een Graafmelding te doen. Hiermee helpt u graafschade en gevaarlijke situaties in de omgeving te voorkomen en draagt u bij aan de veiligheid voor de graver.
Iedereen die machinale graafwerkzaamheden gaat of laat verrichten, is wettelijk verplicht dit van te voren te melden. Het maakt hierbij niet uit hoe diep u gaat graven. Na de graafmelding ontvangt u digitaal informatie over de ligging van ondergrondse kabels en leidingen. U gebruikt deze informatie om zorgvuldig te kunnen graven. De kabel- en leidinginformatie moet op locatie aanwezig zijn als de graafwerkzaamheden plaatsvinden.
Meer informatie is te vinden op www.klicmelding.nl.
Het formulier voor de Graafmelding kunt u downloaden via de link https://www.kadaster.nl/web/formulier/klic-formulieren/klic-graafmelding.htm.
Aan een graafmelding zijn kosten verbonden. In 2016 bedragen deze kosten € 21,50 per melding. Dit bedrag is vrij van btw.
Afgraven grond
Met betrekking tot het afgraven van grond op de uitgegeven kavel, kan de gemeente niet garanderen dat u als eigenaar van deze kavel met een gesloten grondbalans kunt werken. Dit betekent dat u geen extra grond hoeft aan te voeren en geen grond hoeft af te voeren. Indien bij u het voornemen bestaat tot grondverzet (graven, aan- of afvoer van grond) op de locatie gelden mogelijke beperkingen ten aanzien van het hergebruik van de grond. Bij grondverzet gelden andere normen ten aanzien van de beoordeling van de kwaliteit van de grond. De wijze waarop en de locatie waarheen de grond moet worden afgevoerd, dient door u in overleg met het bevoegd gezag Wet bodembescherming, in dit geval de Omgevingsdienst Haaglanden, te worden vastgesteld. Alle kosten die verband houden met dit grondverzet zijn voor uw rekening.
Tijdens de bouw van uw woning gaat er een moment komen waarop er grond afgegraven moet worden. Een klein deel van die grond gaat u wellicht hergebruiken, een groot deel mogelijk niet. Dit moet afgevoerd worden. Dit doet uw aannemer conform de geldende wet- en regelgeving. Wanneer de hoeveelheid boven de 50 m3 uitkomt heeft u of uw aannemer een AP04-partijkeuring nodig om de grond over de weg te mogen vervoeren. Deze keuring kost ongeveer € 1500,00 en het duurt ongeveer 14 dagen voordat de resultaten beschikbaar zijn. Er dienen monsters van de grond genomen te worden. Deze worden opgestuurd, geanalyseerd en beoordeeld. Wanneer de AP04-
22